Wednesday, May 03, 2006

WHO'S YOUR MVP NOW, MOMMA?!

Пратејќи ја у флеш на нба.ком утакмицава, стварно посакав да сум таму и да гледам!!!

ДА ГЛЕДАМ КАКО СЕ СЛУЧУВА ИСТОРИЈАТА..

ДА ГЛЕДАМ КАКО СЕ СЛУЧУВА ВИСТИНАТА..

Нема многу да ви го дрвам, само ќе пастам од плеј-бај-плеј-грамот..

Крај на регуларен дел:

 • Thomas Jump Shot: Made (9 PTS - тројка) Assist: Bell (2 AST) 0:40 [PHX 89-85] - леле овој Тим Томас шупакот брца тројка у незгодно време, ја трескам тука, четири разлика бе, пу мајката
 • 0:40 Team Timeout: Regular - тука Зен вика „со голема моќ имаш голема одговорност мој мил Кобиќу“
 • 0:25 Bryant Jump Shot: Missed, Thomas Rebound (Off:2 Def:4) 0:23 - тука кубе коси Фил, си вика ме шитна копилето, ја пцујам, а Коби само вика, леле бе у пичку
 • 0:16 Odom Foul: Personal (5 PF) || 0:12 George Foul: Personal (1 PF) || Diaw Free Throw 1 of 2 missed || 0:12|| Team Rebound 0:12 || 0:12 George Substitution replaced by Brown || Diaw Free Throw 2 of 2 (19 PTS) 0:12 [PHX 90-85] - ова со фауливе мудра работа, Диаоеаие му дрхти рука, се тресе, улалала парле ву франсе, даа 1 од 2 и иаме аутомацки 5 разлика
 • 0:12 Team Timeout: Short || 0:12 Brown Substitution replaced by George - убаа замена

И СЕА ПАЗИ ОВУ ПЕСМУ БАТО!

 • 0:07 [LAL 88-90] Parker Jump Shot: Made (5 PTS - исто тројка) Assist: Odom (5 AST) - то Смуш ин д Ембуш, цела утакмица мисли игра баскет у Шао Лин со Метод Мен, нема бато, ова е Вестсајд, тука фрчат тројки
 • Team Timeout: Regular 0:07 - фрка тука, вришти публика, она музичето иде, ќе го закачам да чуете кое
 • Nash Turnover: Lost Ball (1 TO) Steal: Parker (2 ST) 0:04 - и дали е могуче МВП да клиза, леле бе, мрш у Канада говедо едно, па ту Смуш пак праи Ембуш, крадливец шо би рекао Лекиќа
 • 0:00 [LAL 90-90] Bryant Driving Layup: Made (18 PTS) Assist: George (2 AST) - Коби у задње секунде, па јели је то стварно, аааааааааааааааааа!!!
 • Team Timeout: Short 0:00
 • Jones Layup Shot: Missed 0:00 - нема бато, у продужениуе се гледа кој како..
 • Team Rebound 0:0

End of 4th Quarter Ондак тука мцкаме гејторед, се бришеме со пешкирче, се фокусираме, Зен склопуе хаику 5-7-5 за триаголникот:

Коби време е

Одговорност преземи Да не те тепам

И тука искачаме на терен, жустро мајке ми, Николсон у прв ред мафта, се шлогира, Снуп се моли ово оно..

Играме продужетак жустро ама овие праат фрка..

 • Nash Jump Shot: Made (22 PTS - 3pt) 0:49 [PHX 98-95] 0:35 - леле бе ќе не пројдат бе.. и МВП ќе земе, ќе умрам..
 • Odom Layup Shot: Missed Jones Rebound (Off: Def:5) 0:34 - Л.О. е шупак
 • Bell Layup Shot: Missed 0:16 - епа Бел да те закопа, тури си јамка ондак..
 • 0:15 Team Rebound
 • 0:11 [LAL 97-98] Bryant Driving Layup: Made (22 PTS) - па ко_би други?!?!?!
 • (0:06) Jump Ball Walton vs Nash - ајде Лук, тато коментиша!
 • Nash Turnover: Lost Ball (2 TO) Steal: Walton (1 ST) 0:06 - така е сине, ајдеееее
 • 0:00 [LAL 99-98] Bryant Jump Shot: Made (24 PTS) - ХИ ДИД ИТ АГЕН, ХИ ДИД ИТ АГЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕН АААААААААААААААААААА ЕЕЕЕАААААААААААООООО УУУУУУААЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
 • (0:00) Instant Replay: Support Ruling - АААААААААААЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ВАЖИИИИИИ ААААААААЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ЛЕЛЕАЛАЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ААААААААА

И после зашо не идам да коментирам утакмици. Иначе ве поздрави ДВЕЈД ВЕЈН.

3 Comments:

Blogger nikola said...

Одма да идеш да коментисаш... Макар на радио. Па вакоф таленат не се испушта!

5/03/2006 10:04:00 pm  
Blogger Latifovich said...

E sakavd a pra[am od kaj gledas utakmica na internet

5/05/2006 11:31:00 pm  
Blogger Online Degree Adviser said...

Hello, Just wandering the blogosphere and happened on your blog. I like the way how you have put it all together. I'll be coming back again.

Regards,

How To Get an AIU Degree Online

5/23/2006 03:01:00 pm  

Post a Comment

<< Home