Sunday, January 29, 2006

Леброн има 21 година
Да бе, 21-годишниот Леброн Џејмс.. и брат му Дејмон Џејмс.. И супер модерната Kвикенлоунс Арена.. која е ем акустична, ем ИНТИМНА (као пип шоу е интимна). И да бе, ја срушија Ганд Арена за да ја изградат оваа.. а ја се си мислев дека само е прекрстена. Не лажат комунистиве. Супер ултра модерна и интимна ;) А да, и Cкитaшвили.. од кај го најде, ја не знам.. па уште у прва четвртина, ЦИКИШВИЛИ чоече.. ако не се лажам го измеша со Џејмс Џонс кој е онаков судански црнец, шо мафта со сабја, а Cкитaшвили е Грузиец, прототип на кавкаска раса.. или, у боље ситуација со Мерион, кој е црнец со поблага боја на кожа. А Илгаускас во последната четвртина беше 12/12...исто така, Шон Кемп му ги пребација гласовите од Запад на Исток ;) а ве поздравија и Борис ДИА и Патрик БУРКЕ.. А ЛеБрон има само 21 година.. Што се тиче утакмицата, освен катастрофалниот коментар (овој пат не можев да се воздржам, ми пукна филм за Кемп кога Лекич ЛАЖЕШЕ дека бил трампан усред сезона па му ги пребациле гласовите за Олстар) ја одбележа и големиот пресврт и страва учинокот на Леброн. Ко што дадоа у кадар, тие 4, сега веќе 5 победи по ред и јаки учиноци на Леброн веројатно се дужат на хеланките кои ги носи. Утакмицата почна у знак на Феникс, онака, цела арена и покрај тоа што е ултра модерна и акустична занеме, а Леброн, кој да напоменеме има 21 година се изгуби тотално.. Тука Неш и Мерион беа брилијантни.. после тоа, ЗзззззззззЗЗЗЗзззззззззззззззз го седнаа и малце почнаа да пркнуваат и Кавси, и во третата и четвртата четвртина Леброн кажа кој е и што е и си ја оправда 23-ката, иако многу се напалува, па да беа некои пожилави од Феникс можеше лесно да ги испушти конците од рака. Имаше пар моменти, атрактивни и помалку атрактивни, ама најблескаво беше лепката на Леброн, и после тоа сам у полуконтра од кош до кош со закуцување.. на крај, 44п, 11с и 7а за Кралот, а тикмата заврши 113-106 за домаќините кои имаат многу сексапилни тегет дресови. Исто јак момент беше куцањето на Павлович, уште само да го допреше обрачот ;) Тоа беше, накратко. Иначе, од кога почна ДИА да го менува Стадемаер? ;) Онака, особено се снаоѓа на петка, а на четворка е веќе докажан.. И не плукам по се што е македонско. Плукам по се што не го бива. И Леброн има само 21 година. ПС: Исто шо ме потсети Енко.. абе Неш има според Лекич, последен пут за Канада играно у 1998. А сепак ќе да беше 2003, а?

13 Comments:

Blogger Ико said...

Гледав денеска и човекот некако многу испаничено и изгубено ми звучи. Мој предлог е да се опушти, немора да се труди да биде полн со информации по цена да кажува гафови на секои 5-10 минути. Мислам дека со тек на време ќе се “извежба“, има потенцијал, само му фали уште малку да прочита, да научи...

1/30/2006 04:17:00 am  
Anonymous Anonymous said...

Zdravo momci,
sajtov vi e super, deneska prv pat go poglednav i moram da priznaam deka sum prijatno iznenaden. Se gleda deka NBA ja imate vo mal prst. Istovremeno sakam da vi se zablagodaram za site komentari vo vrska so NBA prenosite.
Ponatamu... go pokanuvam sekoj sto se cuvstvuva sposoben da komentira NBA na televizija da dojde vo TV SPORT 4 do petok (03 Fevruari 2006) i da me pobara mene licno. Sansa ke dobijat site.
Pozdrav,

Dejan Lekic
glaven i odgovoren urednik
TV SPORT 4

1/30/2006 10:09:00 pm  
Blogger Shepard said...

лекич, а да има кајронче со

maknba.tk

не мора да коментираме :))))))))

1/31/2006 06:10:00 am  
Anonymous Anonymous said...

Sto e be kurlinja sto se usravte od predlogot na Lekic. Samo jadete burek a bas bi sakal da slusnam nekoj od vas kako kometira. Ke se userete kako golubi. Lesno vi e da sedite doma i da fakate greski u tetratka.Otidete u TV a ne da praite sostanoci.I natamu tvrdam deka se palite na sranje sport. Aj pak brisi ja porakava bas me zabole ....

1/31/2006 05:08:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Nosete se u kurac i vie i toj vasiot Nikolovski

1/31/2006 05:09:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Kurlinja bas zatoa sto e zabranet abortus u Amerika e sozdadena NBA liga a zaedno so nea i vie, toa treba da vi bide jasno. Se bi dal nekoe od vas kurllinjata da go cujam na TV kako komentator. Takozvani Karakas neka ne mrci, zasto lesno e da kvakas tekst u vesnik cel den a nesto drugo e da vlezes vo studio. Toa kurlinja e umetnost. Jebo vas i Lebron i Nesh i Nikolovski.

1/31/2006 10:57:00 pm  
Blogger Shepard said...

Јебо Леброн - јебо
Каракаша - јебо
ма и Шепарду - јебо
ма све би јебо..

Едо Маајка закон.

Анонимни, многу си напнат :)))))))

2/01/2006 02:34:00 am  
Anonymous Anonymous said...

Ohoo pa ovde bila zurkata be. Znaci na eden post ne ke procitam komentar i vakvi raboti se desavaat:). E obozavam vakvi anonimni obozavateli ko doticniov ni... A sto se odnesuva do Lekic, pojma nemam kako komentira deckoto i ne e moe da sudam. Ama Ljubomir rulez!!!
Ne znam tocno na koj all-star bese vo USA i komentirase. Edno vreme vo tekov na prenosov go snema edno pola minuta i posle se vrakja i vika: "jas stvarno se izvinuvam ama pred mene tukusto pomina Alisha Keys i ostanav bez zborovi na kratko". Znaci toa ke go pamtam cel zivot.

2/01/2006 04:11:00 am  
Anonymous Anonymous said...

Дечки ве читам и сега гледам дека сте уште ДЕЦА.
А Лекич ако стварно тоа си ти, заеби брат нека се издуваат дечињава не им обракај внимание ,знаеш секој мочко во Македонија си мисли дека е голем е... додека не дојде моментот да се извади к....
Поздрав до канал 4 за утакмиците, изборот ви е супер коментарот е одличен!!!

2/01/2006 05:32:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Незнам што сакаш да кажеш мали??? Секој мајмун денес може да отвори страница и да пишува за што сака... а мене не ми е проблем да прочитам по некоја глупост...јас читам и поголеми глупости од овие што ги пишувате вие(ако ве теши)...затоа е интернетот нели!?!

2/02/2006 11:00:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

:)

2/02/2006 11:00:00 pm  
Blogger Unknown said...

www0718

canada goose outlet
canada goose jackets
toms shoes
pandora charms
cheap jordans
oakley sunglasses
air jordan 12
longchamp pas cher
10 deep clothing
longchamp solde

7/18/2018 03:34:00 am  
Blogger Unknown said...

www0926



moncler outlet
tory burch outlet
jordans
adidas clothing
canada goose outlet
longchamp outlet
nike shoes
jordan uk
salomon shoes
kate spade outlet

9/26/2018 03:53:00 am  

Post a Comment

<< Home