Wednesday, January 18, 2006

Жив сум
После пар мејлови од читатели.. Да, жив сум, со некои други ангажмани, ама без НБА на тв :( Пошто овој период у секој муабет околу лигата има само 2 топика: КОБИ и АРТЕСТ, и јас ќе се произнесам околу нив. Коби: Тоа што осмицата го постигнува оваа сезона е историја. Иако ЛО почна да помага, сепак, Коби во моментов е најекспонираниот играч во било кој тим. Фил некаде имаше изјавено дека он смислува акции. Кога акциите запињаат топката оди кај Коби, и со тоа сета слобода да прави што сака со неа. Тоа значи, дека Коби успева да го носи товарот наречен Бајнум, Смуш, Волтон и сл. А плус, со некои битни партии и клучни потези, потврди кој е и што е. Артест: Човекот е лузер. Колку и да е добар, никогаш нема да остане запаметен по големина од спортски аспект. Има вештина, талент, способности, ама неговата психа е трајно оштетена од негушкањето како мал. Преголем е комплексот на повисока вредност. Нека го пратат во Сакраменто, да тоне заедно со Аделман. И сменив анкета. Конечно ;)

8 Comments:

Blogger beto # 6 said...

Е ај сеа и јас ќе си ги кажам моите видувања за Коби и Артест.

Коби: Страва играч,невиден поентер и све...дава по 40 каша секја утакмица,индивидуалец прва лига...само он ги држи ЛА ама НИКАД нема да биде ко Џордан а мислам дека го има истиот потенцијал.Сепак најбоље играч у НБА во моментов.

Артест: Потенцијал има , талент и све...ама внатрешното го прави човекот.како ги изигра сите у Инди,залужува за казна да биде трампан у неокј тим од Сибир,не од НБА.Сериозно , НЕ САКАМ да заврши у НЕтс.

1/18/2006 07:58:00 pm  
Blogger Karakash said...

Алелуја Шеп, алелуја...е сеа продужи така:)

Бето, немај гајле, Рон не завршува у Нетс.

1/18/2006 08:18:00 pm  
Blogger марче said...

artest e samo za u olimpijakos!

1/18/2006 09:47:00 pm  
Blogger beto # 6 said...

Абе Рон е за у Сибир.Да сум Велш...

1/18/2006 11:07:00 pm  
Blogger Shepard said...

сум ја усрал анкетата.. да ја ебам..

1/18/2006 11:35:00 pm  
Blogger Shepard said...

уствари не сум ја усрал, ама нема кјурент ризалтс

1/18/2006 11:36:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Тоо мајстори крајно време беше да признаете дека Коби и најдобар играч во НБА....Точно дека Коби нема да биде како МЈ тој(Коби) ке биде уште подобар од него...
П.С. Еве страница од каде можете да симнувате клипови, торенти, натпревари и слични НБА работи
www.Basketball-forum.no-ip.org
Регистрација е потребна!!

1/19/2006 12:33:00 am  
Anonymous bodan said...

Kobi najdobar? Podobar ce bide i od M.J.????? Dete(anonimus)ti sigurno imas 12godine stom ne go pamtis negovoto visocestvo.Ja i togaj i sega naviam za lejkers ama kobi ima talent a vtoriov talentot go pretvori vo druga dimenzija.Za mene i lebron i vejd sa podobri igraci.P/S. Imalo mnogu igraci niz nba koi davale po 40 ama treba mozaik za titula(primer oskar,vilt i sl.).Epa tolku?

1/19/2006 02:10:00 am  

Post a Comment

<< Home