Sunday, February 19, 2006

Breaking Stern News
Не се баш брејкинг, ама да разблажам ова горчината од саботава.
  • Нешто што може да биде фрка за квалитетот на плејофот, е најдобрите два тима у Лигата, (хипотетички), да се сретнат уште во втората рунда на плејофот. Рецимо - Далас и Сан Антонио, соодветно, се уан-ту, у севкупен скор, но и у истата дивизија. Тоа значи дека ако почне сега плејофот, Далас би биле први носители на Запад, а Спарси би клизнале на четвртото место, пошто 2 и 3 се резервирани за шампионите на Пацификот и Нортвестот. У втора рунда, би се сретнале токму тие Мавси и Спарси, а тоа ќе значи дека еден од топ двата тима у Лигата ќе лета у рана фаза. Шо не е у интерес на гледачите, а со тоа не е у интерес и на Дејвид Штерн.
  • Иако се шпекулираше дека Олстарот мож да иде у Европа или Јапан, подогодина најверојатно ќе биде у Њу Орлеанс (градот научил да плива :) ). Ќе има нова дисциплина - скилс челинџ у мокар подрум, пуцање тројки на бранови и подводни куцања :). Се шалам, Њу Орлеанс на големо се реновира, а со тоа и арената на Хорнетси, а со тоа и се отвара шанса за Олстарот да се игра таму.
  • Е сеа, тоа шо се реновира салата све у Њу Орлеанс значи дека Хорнетси догодина се враќаат дома, но, Дејвид Штерн, поттикнат од домаќинлукот на Оклахома, а и спремноста за одржување на профи натпревари и на Анахејм, Сан Диего, Канзас Сити итн, веројатно веќе кова план за нова експанзија, иако тоа нема да биде у догледа иднина.
  • Соникси имаат мука - не можат да добијат одобрение за користење јавни фондови за градење нова сала. Ако до 2010 не се среди овој проблем, Млазњаците ќе се селат негде.. негде.. на друго место де.
  • Штерн е расположен за селење на некој тим у Лас Вегас, пошто таму воздухот е зелен од доларите, но, како прицнипиелно чиче, мрско му било ради тоа што у казината и кладилниците имало можност за обложување на НБА утакмици. Ама се` си мислам дека доларчето ќе надвладее.

3 Comments:

Blogger Karakash said...

Ол-Стар 2007 ќе се игра у Вегас.
Њу Орлеанс ќе го добие за 2008 год.

2/19/2006 08:57:00 pm  
Blogger Shepard said...

па да де.. то лапсус изглеа.

2/19/2006 09:28:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

1.
Welcome to enter (wow gold) and (wow power leveling) trading site, (wow gold) are cheap, (wow power leveling) credibility Very good! Quickly into the next single! Key words directly to the website click on transactions!

2.
Welcome to enter (wow gold) and (wow power leveling) trading site, (wow gold) are cheap, (wow power leveling) credibility Very good! Quickly into the next single! Key words directly to the website click on transactions!

3.
Welcome to enter (wow gold) and (wow power leveling) trading site, (Rolex) are cheap, (World of Warcraft gold) credibility Very good! Quickly into the next single! Key words directly to the website click on transactions!

8/25/2008 08:43:00 am  

Post a Comment

<< Home