Wednesday, November 02, 2005

Е почна де..
Глеам НФЛ на ТВ4.. на другите ТВ нема ништо.. после некои бедни филмови.. чекам баскет.. очекувам бар на Премиере да дадат у 4:30 Далас.. не бе.. глеам телетекст, сезоната почнала.. на интернет глеам на блогов од страна ми се мењаат резултати.. читам нешто.. у 4 саат ми се јавуе Енко.. ми вика: „педер глеам“. Глеал педерот. А ја не :( Зборам со Енко пола саат - саат. „А добар е Кармело. Чеј да запишам.“ Ја тука сум пуштил тетките на ДСФ да се олабаам.. на А1 пеат Охридски трубадури.. „Кенион е дрво“.. абе знаев ја.. му викам „ни рипнаа посетите“.. он мене „Добар е Оберто, се снаоѓа“.. и така некој муабет „Абе коа даде Финли 16 коша?!“.. ја ќутам.. и тоа. Едвај дочекав да заврши Шалке - Фенербахче на Премиере, и продолжение, и мењање дресови.. за да не даат баскет.. И така, сезоната почна, а Енко ќе ви реферира што глеал, зашто ја неам услови. ТВ 4, АБЕ НФЛ ПРЕНЕСУВАТЕ, КО ДА ГЛЕА НЕКОЈ, А НБА?!?! И КТВ ЗОРА, ДАЈТЕ БЕ ЗАЛИЧЕТЕ ВЕЌЕ ЕДНАШ НА НЕШТО, НЕЈЌАМ ЛОВ И РИБОЛОВ, БАСКЕТ САКАМ! СИТЕ КОИ СЕ КОРИСНИЦИ НА КТВ ЗОРА, НЕКА СВРТАТ НА 3078-689 И НЕКА ИМ ДОСАЃААТ ДОДЕКА НЕ НИ ВРАТАТ НБА ПЛУС ИЛИ ОРБИТ!

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Јас неколку пати се јавував или одев до ЗОРА и не наидов на разбирање... не сакаат да пустат ништо од каналиве кои даваат NBA. Ми велат директорот треба да реши, а кога ќе го побарам не е тука.
Инаку има неколку канали кои ги има по Скопје и кои даваат NBA. Прв избор според мене би биле Sport TV (португалски) или NBA+ (француски). Туке е и OrbitESPN, но тие даваат само еден пренос неделно. Sпort TV даваат 3-4 неделно, а NBA+ секој ден. Има и на PREMIERE, ама треба некој задолжен од ЗОРА да ни ги пушта кога ќе започнат.
Еве линкови за каналиве, и дајте да се изброриме да пуштат некој/и од нив.

http://www.orbit.net/Channels.aspx?CH=SP
http://www.sporttv.pt/
http://www.premiere.de/premweb/cms/de/programm_sport_nba_start.jsp
http://www.nba.com/france/tv.html

11/02/2005 04:02:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

... и дајте ако треба да се собереме, да појдеме до ЗОРА повторно и да видиме што може да се стори.

11/02/2005 04:30:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Zdravo deccki,

Prijatno se iznenadiv za postoenjeto na makedonski bloger-i specijalizirani za NBA ?!?! Sekoja cest.
NBA fanatik sum veke podolgo vreme i mnogu mi se svigja sto imam istomislenici :)
Mnogu mi se svigjaat i zabeleskite sto gi imate za vcerasnite natprevari i se nadevam deka barem odvreme-navreme kke gi pisuvate za nekoja utakmica bidejki neveruvam deka (daj boze da gi) pisuvate za site.

Predlog od mene: Bi mozele da davate i vasi tipovi za sekoja utakmica. Pa da napiseme i po nekoe liste vo kladilnica :)

11/02/2005 05:11:00 pm  
Blogger zare said...

Abe zaboravate na NBA +..Toj kanal tesko deka ke go vidime u skoro vreme.Go smenia nacinot na kodiranje i veke piratski ne moze da se gleda..
Enko:Kazi koja NBA ja pustile kaj tebe.za da znam koja NBA da ja baram da ja stavat kaj mene..

Shepard:Pa dobro e kaj tebe barem ja imas Premiere..Tamu ke gi utepaat Dalas od davanje..A za OrbitESPN tamu pa Klivlend ke gi utepaat od davanje..
Sto se odnesuva do TV4 stvarno genijalna ideja da se prenesuva NFL ..Zatoa ke propadnat za dva meseca..!!

11/02/2005 07:28:00 pm  
Blogger Shepard said...

лаф пиши на maknba@gmail.com , регрутирај луѓе, и ја ќе регрутирам, па ќе се договориме да им идеме да им искршиме тоа просториите..

11/02/2005 08:26:00 pm  
Blogger Shepard said...

ivica, абе ја не се калдам на НБА. т.е. се кладам, ама само на хендикепи, пошто обични ми се тапа.

11/02/2005 08:55:00 pm  

Post a Comment

<< Home