Thursday, September 21, 2006

Џејлблејзерот Зеко
Ммммммммммммммммммммммммм....
Зекари Рендолф пак се извлече и нема да мора да иде на суд. Ако сте спремни за експлицитни страви (и ствари) еве ви го задњиот случај на Зеко у ПДФ формат. Гледајќи го сегашниот состав на Блејзерси и знаејќи ја муката на управата да направат се за да го избришат имиџот на Џејлблејзерси, ме чуди што Зеко не е казнет за новата негова глупост, по онаа од јуни кога беше совозач во ауто регистрирано на негово име кое не застанало кога го стопирале цајкани, па потоа у потера, како на филм биле сопрени и приведени. У аутото биле најдени два пиштоли пуни со муниција у нив, ама Зеко беше ослободен откако покажал дека има дозвола за носење "скриено оружје"!?!?!?
Не личат на мене, а?
И тоа не е единствен кикс на дебелиот кој преклани и се степа на тренинг, беше фатен со трава итн...Зеко останува задња алка од Џејлблејзерси, ама не верувам дека тие би се решиле од него како Бонзи, Шид, Рубен и остали. Не за друго, него затоа што немаат друг каковтаков солиден играч у екипа. Еве и поглед на задњата дешавка на Зеко од страна на одличниот Џон Канцано, кој редовно ги покрива Блејзерси. Линкот тука.

13 Comments:

Blogger марче said...

ovie blazers poveke dzanaci od needle park izvadija...

9/22/2006 01:00:00 pm  
Blogger retry said...

Prva jail petorka svih vrmena:

PG Alen Iverson
SG Vernon Maxwell
SF Isaiah Rider
PF Rasheed Wallace
C Zach Randolph

9/22/2006 03:03:00 pm  
Blogger Karakash said...

НидлБлејзерси:)

Добар избор, Ритрај. Ајзеа ми е фаворит у оваа конкуренција.

9/22/2006 04:33:00 pm  
Blogger Karakash said...

Мора да има уште некој у конкуренција за први пет. Само ич не ми текиња сега. Би го спомнал Кермит Вашингтон, ама тој на повеќето не им е познат, така да не е у конкуренција.

9/22/2006 04:35:00 pm  
Blogger retry said...

Pa i mene ne mi teknuvashe, ama garant ima ushte nekoj shto zasluzhuva da se najde u starting 5. Mi tekna i na Kemp, ama u sporedba so Sheed, mi deluva kako mache, taka da nego bi go stavil u vtorata petorka.

9/22/2006 06:58:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Филмов го даваат моментално:

a1.com.mk/emisii/filmovi/film.asp?ID=798

Нешто познат описот на Никси :)

9/22/2006 09:25:00 pm  
Blogger Karakash said...

Еди - еден од полоши баскет филмови ол-тајм, ама вистинска слика и на денешни Никси:)

9/22/2006 09:28:00 pm  
Blogger Latifovich said...

Jao, ma filmot e bez veze

9/22/2006 09:52:00 pm  
Blogger марче said...

najbolje basketdziski film spored mene e White Men Can't Jump...

eve lista na filmovi sto gi najdof na tema basket niz istorijata na amerikanskata kinematografija:
Campus Confessions (1938)
The Harlem Globetrotters (1951)
Go, Man, Go (1954)
Tall Story (1960)
The Absent-Minded Professor (1961)
Drive, He Said (1972)
Maurie (1973)
Shirts/Skins (1973)
The Gambler (1974)
Mixed Company (1974)
Cornbread, Earl and Me (1975)
One On One (1977)
Coach (1978)
Fast Break (1979)
The American Game (1979)
The Fish That Saved Pitts (1979)
Inside Moves (1980)
That Championship Season (1982)
Hoosiers (1986)
Teen Wolf (1985)
Amazing Grace and Chuck (1987)
Pistol: The Birth of a Legend (1991)
Heaven is a Playground (1991)
One Special Victory (1991)
White Men Can't Jump (1992)
The Hank Gathers Story (1992)
Blue Chips (1994)
The Air Up There (1994)
Hoop Dreams (1994)
Above the Rim (1994)
The St. Tammany Miracle (1994)
Basketball Diaries (1995)
Annie O (1995)
Forget Paris (1995)
Slam Dunk Ernest (1995)
Celtic Pride (1996)
Space Jam (1996)
Eddie (1996)
Rebound (1996)
Sunset Park (1996)
The 6th Man (1997)
Air Bud (1997)
The Dennis Rodman Story (1998)
He Got Game (1998)
Baseketball (1998)
New Jersey Turnpikes (1999)
Passing Glory (1999)
Game Day (1999)
An American Hero (1999)
That Championship Season (1999)
The Basket (1999)
Love & Basketball (2000)
Michael Jordan to the Max (2000)
Finding Forrester (2000)
Harvard Man (2001)
Boys Klub (2001)
O (2001)
A Season on the Brink (2002)
Red Sneakers (2002)
Crossing the Line (2002)
Double Teamed (2002)
Juwanna Mann (2002)
Like Mike (2002)
Full Court Miracle (2003)
Edge of America (2004)
Coach Carter (2005)
Rebound (2005)
Glory Road (2006)
The Heart of the Game (2006)
Like Mike 2: Streetball (2006)
John Tucker Must Die (2006)

a dali nekoj go ima "The Fish That Saved Pittsburgh (1979)" ???

9/23/2006 05:56:00 pm  
Blogger Karakash said...

"Heaven is a playground"...indirektno posveten na malerot Len Bias. Toa e najbolji basket film.

"White man can't jump" nema vrska so basket.

9/24/2006 12:23:00 pm  
Blogger Karakash said...

Ama fakat si se potrudil Marche:
)

9/24/2006 12:24:00 pm  
Blogger марче said...

go iam i Heaven is a playground ali mene onaka u kompletno izdanie gluma, fotografija, rezija i slicno pofilm mi e White man can't jump... jes da tema basket kako basket e daleku pozastapena u Heaven is a playground i u drugi filmovi... a i Rebound za basket legendata Earl 'The Goat' Manigault e isto opasen film.. moze nekoj post da se naprai so recenzii za filmovive...

9/24/2006 01:27:00 pm  
Blogger Karakash said...

Ajde, pavi go pa ke go postirame.

9/24/2006 02:11:00 pm  

Post a Comment

<< Home