Tuesday, August 29, 2006

Отидов
По хе-Дојран-изирањето на Шеп и мене ми дојде редот поштено да му ја искулирам. Така, од утре Шеп и остатокот од МакНБА фемили ќе гледаат Свецко и ќе ја одржуваат странава што ја читате, а јас ќе се брчкам у море и превртувам у песок на некоја пуста плажа у јужниот ни сосед...И така едно десетина дена. Да не биде без ич, еве ви нешто за што сигурно ќе развиете добар муабет. Може и ова. Вориорси задњи пут у плеј-оф играа пред 12 години кога тренер им беше баш Нели сениор...Мислам дека ќе поминат уште 12 години ако чекаат тој да ги врати таму. Мислев да ставам нешто и за денешниве утакмици у Јапан, ама од се уште непознати причини наместо да се игра 1/4 финалето, Шпанија и Аргентина си најдоа некои пацери и си одржаа тренинг пред пуна сала и укључени ТВ камери. Дешава се. Се читаме... ПМС: Ако се најде некој да ми ја снима Шпанија-Арг., а ондак и Грчка-САД, па и финалето (се надевам САД-Арг.), му носам шише морска вида. И гиро. И суфлаки. И калабоки. И така...Озбилно, нека снима некој, плаќам пиво.

18 Comments:

Blogger retry said...

Zamisli Grchka stane shampion i kje ti otide odmorot :))

8/29/2006 11:19:00 pm  
Blogger retry said...

A shto se tiche opinion-a za prvata tema mislam deka Kobe ne treba da se vrakja (ili ne treba da go primat da se vrati). No golemo vlijanie na taa odluka kje ima uspehot na Amerite na sveckovo, t.e. dali kje go osvojat zlatoto (ne veruvam deka kje se zadovolat so neshto pomalku) ili ne.

8/29/2006 11:31:00 pm  
Anonymous bunteski said...

Пеер, барај си со ТВ. Глеаш шеп?

8/29/2006 11:43:00 pm  
Blogger chote said...

Убаво да си поминеш Енко!

8/30/2006 12:32:00 am  
Blogger Shepard said...

тата је дома децо, не бојте се. мама иде на заслужен одмор :)

денес тоа не беше кошарка..

иначе, муабетите не ти вредат. ајде сутра грчка.. ќе биде весело :)

8/30/2006 01:50:00 am  
Anonymous chale_v said...

Ве поздрави Кирк ХИНРИЧ. :)))
Ех Сидор, Сидор...

8/30/2006 02:04:00 pm  
Blogger flight 75 said...

Ги поздрави, и тоа со +20

Енко утна за еден.....

8/30/2006 02:42:00 pm  
Anonymous bunteski said...

Неколку пати задрамував, пошто ради што Сидор е Махер, нели.

Еј, кај е сега папакот од Келн да се откаже од гледањето паскет?

А за Енко, ко ќе се врати, ќе го ангажирам да ми типува еНБеА :)

8/30/2006 04:16:00 pm  
Anonymous bunteski said...

Ама се ебаа од промашување.

8/30/2006 04:59:00 pm  
Blogger flight 75 said...

Не да се ебаа, него не знам....
Сидор беше кловн, ама едно погоди:
Американците играат викторија :)

Стварно, станува страшно иритирачки пристапот на очигледно инфериорни тимови...Напад 24 секунди, зона до смрт и т.н...

Шо знам, барем таквите мечеви завршија....Сеа почиња вистинската кошарка....

А, инаку омилена од Сидор ми е:
Вејд....ќе прави некој циркус... :)

8/30/2006 07:22:00 pm  
Blogger flight 75 said...

А, Димитар од Келн го нема...

Може тоа значи дека веќе се откажал од следење :)
(Мала шала...Па, не беше толку далеку и неговата прогноза)

8/30/2006 07:25:00 pm  
Blogger Shepard said...

сидор: компир гледа, месо вари.

8/30/2006 11:48:00 pm  
Blogger beto # 6 said...

Сидор: Кармело е порториканска-афро американска комбинација од неговите родители...

Сидор 2: Мајк Џиџевски на клупата сега веќе е поспокоен.

СИДОРЕ МА НЕ СИ НОРМАЛЕН.

П.С. Енко имај добар одмор. Без пожари само..

8/31/2006 02:38:00 pm  
Anonymous www.bunt.blog.com.mk said...

полуфинале, “ќе биде весело“- shep

9/01/2006 08:33:00 am  
Anonymous bunteski said...

Еј, ќе губи Грција, слушате?

9/01/2006 08:34:00 am  
Anonymous bunteski said...

Ве поздрави Схордијанидис.

9/01/2006 10:30:00 am  
Anonymous Diksa said...

Aham, имаме голем поздрав од него :)

9/01/2006 10:31:00 am  
Blogger beto # 6 said...

Си беше Шеп у право за Грчка...

9/01/2006 05:20:00 pm  

Post a Comment

<< Home