Wednesday, June 28, 2006

One mystery down, one to go
Една од мистериите е решена. Во блек боксот не беа ниту главата на Ајзеа Томас, ниту Ерл Бојкинс, ниту пак четирите сликички кои ми фалат од албумот за Свецко. Наместо овие три логични ствари, во кутијата чичко Штерн сокрил нешто што верувам дека на никој од вас немаше да му падне на памет, а тоа е скроз нов офишл NBA баскет, со кој ќе почне да се игра од летните лиги. Еве го и линкот до изненадувањето кое го шокираше кошаркарскиот свет. Мене една ствар пак не ми е јасна. Ај одличниот футуристички дизајн (иако Шеп вика дека му е како Молтенот со кој се игра Евролига) и све, ама бе 100 доларјев цена!?!?!? Сеа сигурно врие од гужвање и тепање меѓу децата у гетото да се дојде на ред да се купи баскетот, па зашто не и два. Има и понешто друго низ НБА овие ден-два, како тоа дека Пеџа е слободен играч и дека се збори за еден куп трејдови (тоа значи дека ќе нема ниеден или па еден у кој главна фаца ќе биде Крис Духон) за драфт дејот. Ај, вечер е драфтот, барем нема да чекаме многу.