Friday, June 30, 2006

Идемо даље...со срце на спротивна страна и крелето Еди Грифин
Кога ќе помине драфтот, и тоа секоја година, некако све живо се успорува и имаш еден онака длабок издисај на некое олеснување, како кога нешто ќе завршиш успешно. Обично драфтот така и му доаѓа на секоја сезона, како некоја точка, а ако има некое јако име онда и како извичник. Е сеа, тоа што сезоната заврши не значи дека МакНБА престанува да функционира. Сите што не читаат од лани летото тоа многу добро го знаат. Летото е таман време чат-пат да се позанимаваме со бизарни причи, кои некад преку сезоната не стигаме да ги раскажеме, а и и да им фатиме сеир. Така, по ланската пост-драфт прича за девет и пол-те прста на Џералд Грин, еве го Ренди Фој со неговото срце на погрешна страна, а и Еди Грифин со една од најморонските работи кои некој НБА играч ги направил у историја. Ренди Фој, кој по сите драфт дубари заврши во Минесота имал чудна дешавка кога на колеџ отишол на лекарски - кога докторот пробал да му го чуе пулсот ставајќи го стетоскопот на срцето, се што слушнал била - штама. Дури после тоа тој сконтал дека срцето на Фој се наоѓа од спротивната, десна страна. Причата ја имате тука, каде има и нешто за трејд на на некој си Ајверсон.
* * * * *
Од време на време ќе се појави некоја крајно идиотска прича за некој НБА играч и некоја тешка глупост која тој ја направил. И што е најинтересно, скоро секоја од тие стории се појавува откако ќе заврши сезоната, некој месец по стварната дешавка. Нов на листата моронски потези, со аспирации брзо да се искачи на врв на Топ 10, (веројатно и пред тоа кога Дејмон Стадемаер проба да шверцува трева покрај метал детектори на аеродром...завиткана во алуминиумска фолија!?!?!) е моронот Еди Грифин од Минесота, кој...пази сеа "Бил пијан и мастурбирал (т.е. дркал) кога се учукал у паркиран џип покрај некоја продавница во Минеаполис". Ова е линкот до целата приказна, а мора да го погледнете видеото горе десно за да ја сфатите целата идиотска прича. Ај што ја направил глупоста, ама на видеото е и снимено како Еди после учукувањето (и нормално, дигањето фармерки) влегол во продавницата и му понудил на газдата на џипот да му купи било каква кола само да не се разгласи причата. Не ми е јасно зашто нејќе само да му купи Бентли? Најбизарниот дел од целата ствар е што таа се десила на 30 март годинава и што наместо да го однесат у станица Еди кој сам признава дека е пијан, тие типот го префрлиле дома и ништо не пријавиле?!?! А бе кретенчино една, да се возело низ град, да се гледало порнич на ДВД у кола, па и уште да си играло со змијата...и после ќе кажат дека колеџот не бил битен.

2 Comments:

Blogger Latifovich said...

А на кој колеџ учел Грифин

7/05/2006 11:18:00 am  
Blogger Karakash said...

нема таков:)

7/05/2006 07:29:00 pm  

Post a Comment

<< Home