Tuesday, July 05, 2005

PAYDAY, RAY

Реј Ален останува во Сиетл! Егото, а богами и здравиот разум победи и како што се очекуваше Реј потпиеша нов договор со Соникси кој во Сиетл ќе го задржи во следниве пет години за кои Ол-Старот у џеб ќе стави цели 85 милиончиња, од кои 80 се чисто од плати, а уште 5 се во бонуси. Пошто сега не смеат да го потпишат, Соникси и Реј ќе чекаат до 22 јули кога ќе го стави потписот на новиот дил. Оваа вест значи многу за сите во Сиетл, не само затоа што си го задржаа најдобриот играч туку и им дава адут во борбата да го задржат тренерот Нејт Мекмилан, кој изјави дека не би сакал да се врати доколку Ален и останатите слободни играчи не бидат задржани.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home