Wednesday, July 20, 2005

He really loves this game
Најискрено, кога го прогласија Стив Неш за МВП не бев баш сигурен во изборот, не ми беше јасно како Стив можеше да ја добие наградата сега, а Кид не можеше пред 4 години. Но, како што течеше плеј-офот Стиви ме разубедуваше, а круна беше играта против “неговите” Мавси. По тоа не се сомневав во тоа кој е МВП. Но, ако и некогаш сум се сомневал во МВП изборот, тогаш никогаш не сум се сомневал во големината на Неш како човек. Гледајќи го како ужива на теренот, секогаш насмеан, читајќи ги неговите интервјуа сиве овие години, неговиот животен стил многу поблизок до нас Европјаните и љубовта за фудбалот за кој 99% од другите ѕвезди не ни слушнало, го прави Стив уникатна појава на НБА терените. Тоа дека тој е едноставен тип тој го покажа и минатата недела, кога онака минувајќи низ познатиот Њујоршки Хадсон Ривер Парк застана на партија баскет со неколку локални момци. "I didn't even plan to play that day. I just jogged over there to shoot and they were playing, so I played for about a half-hour" – изјави за тоа Стиви. Не верувам дека било која друга НБА ѕвезда би направила такво нешто, а камоли актуелниот МВП. Но, Неш не е типична НБА ѕвезда и тоа најдобро се гледа баш во ваквите негови потези. Во време кога било која друга фаца ќе побарала милиони за да заигра или да се слика со “обични смртници” и тоа ќе го искористела за самопромоција, Неш од чиста мира си одигра партија баскет со момци како нас. Свака част, Стиви. Short brief: When Nash was promoted as last's season MVP, the first impression for me was howcome Kidd wasn't the MVP 4 years ago. But, as the time was passing and Stevie runnin' night after night, I really changed my mind about him being the MVP. I can still doubt Steve's MVPness, but I also can claim him as a big man, the biggest in the NBA today. Nash is probably the only NBA player that is not acting like a movie star off the court, he's just like the ordinary people, he's pretty close as a person to the fans.. These photos are taken in Hudson River Park, NYC. Steve Nash decided to play with the local boys - and he didn't even know them. I didn't think that any NBA star, especially not the Mr. MVP himself, could ever stop on a game with some strangers. I didn't even plan to play that day. I just jogged over there to shoot and they were playing, so I played for about a half-hour - Nash said after the "game". That's the spirit, boy.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home