Monday, June 27, 2005

Јута луда по 3.пик и Дерон Вилијамс
the rookie post from Enes Karakash (СЕФТЕ) Главниот муабет пред утрешниот драфт се врти околу 3.пик кој го има Портланд и желбата на неколку тима да дојдат токму до тој пик. Сега засега најсериозни се Џезерите кои според некои извори на Блејзерси им ги понудиле 6.пик плус некој од нивните сегашни играчи (Гиричек или Снајдер) или 27. и 34 пик. Ова се должи на желбата на Јута да избере плеј, посебно Дерон Вилијамс кого го споредуваат со Џејсон Кид. Во Јута се свесни дека со нивниот 6. избор тешко ке дојдат до двајцата најдобри плеја-Вилијамс и Крис Пол од Вејк Форест. Како втора опција се спомнува Торонто кој на Портланд им ги нуди Морис Питерсон и 7.пик, додека нешто потешка за верување е третата опција според која Лејкерси во Орегон за 3.пик и уште несто ситно би ги пратиле Батлер, Еткинс и 10.пик.
(малце едитирано од offchar-o, чисто околу кирилицата ;-) и сликата - мое мислење - не иде Дерон трети, комотни можат да бидат, мада што е сигурно, сигурно си е) Short brief: There are several scenarios about the third pick, but it's very likely Utah to get it for the sixth and Giricek/Snyder. There are also rumours about Toronto offering MoPete and the 7th to the Blazers, and the Lakers offering Butler, Atkins and #10.

11 Comments:

Blogger Karakash said...

a-ha:))

6/27/2005 09:35:00 pm  
Blogger Karakash said...

или а-ха:))

6/27/2005 09:36:00 pm  
Blogger Shepard said...

честито сефте.. да ти се множат :)

6/27/2005 10:33:00 pm  
Blogger Ико said...

Незнам што е сефтето, ама живо сум заинтересиран да видам што играч ќе земат LA

6/28/2005 02:26:00 am  
Blogger Karakash said...

Сефте е на македонски, т.е. ќирилица

6/28/2005 06:48:00 pm  
Blogger Karakash said...

Што се тиче Лејкерси, тие би го сакале 3.пик, но со него не би го собрале Дерон Вилијамс, него средношколецот Џералд Грин. Исто така тие би сакале да стигнат барем до 7.избор и на таа позиција да го земат ченинг Фрај

6/28/2005 06:57:00 pm  
Blogger Ико said...

Колеги, јас од вас очекувам комплетен коментар на драфтот со посебен осврт на квалитетите на дечкото што ќе го изберат Ел Еј...

:)

6/28/2005 08:57:00 pm  
Blogger Karakash said...

Ke bide

6/28/2005 09:23:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Great work!
[url=http://brqacblx.com/tfpp/wtgy.html]My homepage[/url] | [url=http://ltqdltrk.com/ebsi/efcu.html]Cool site[/url]

11/12/2006 06:10:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Nice site!
My homepage | Please visit

11/12/2006 06:10:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Thank you!
http://brqacblx.com/tfpp/wtgy.html | http://bhenmzhf.com/zxrd/mfri.html

11/12/2006 06:10:00 pm  

Post a Comment

<< Home